Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица,

...
Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица,
Коментари Харесай

Окован и под конвой: Рангел Бизюрев беше отведен в пловдивския затвор

Р ангел Бизюрев, обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, бе отведен в следствения арест в Пловдив. Това стана малко след 9.30 часа в четвъртък заран, съобщи.

Снощи той дойде на Летище София с полет от Мюнхен и беше отведен в ареста на Националната следствена работа. Сутринта беше конвоиран до пловдивския арест с бус на Съдебна защита.

Какво следва?

След идването му в Пловдив се чака Окръжната прокуратура неотложно да внесе искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Бизюрев.

Той ще би трябвало да даде подробни показания за убийството на Митко от Цалапица. Ще му бъде връчена и призовка да се яви като очевидец на 26 март по делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Близките на Димитър Малинов проведоха десетки митинги през миналите месеци поради подозрения в работата на прокуратурата и съда.

Снощи пък вътрешният министър в оставка Калин Стоянов написа в профила си във Фейсбук, че е разговарял по телефона с майката на убития Митко Атанаска Бакалова и я е уведомил за всички дейности, които Министерство на вътрешните работи е подхванало, с цел да бъде върнат Бизюрев в България.

По думите му той е поел персонален ангажимент към околните на убития Рангел да бъде върнат в Пловдив и да се изправи пред съда. Предстои през днешния ден да стане ясно по кое време ще се гледа мярката на Бизюрев в съда.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР